Populisimia. Saatko sitä mitä tilaat?

Soini

Nyt kun eduskuntavaalit ovat ovella ja kansan suusta tulee vaahtoa kun ne kertoo, ketä he aikovat äänestää ja kuinka Suomi tulee takuulla silloin kuntoon kun vaan oikeat ihmiset pääsevät valtaan.

Tulette huomaamaan, että mitään ei tule tapahtumaan. Ei sitten yhtään mitään. Miksi?

Kysymykseen vastasi jo aikanaan Soini omassa gradussaan. Soini kertoo, että edustuksellisen demokratian päälle rakennettu populistinen puolue ei tule koskaan kestämään ja tulee väistämättä hajoamaan omaan mahdottomuuteensa. Populisteilla kun ei ole aikomustakaan oikeasti haastaa vallalla olevaa järjestelmää missään muodossa. Eikä heillä ole itseasiassa minkäänlaisia kykyjäkään siihen.

Varoitan teitä jo nyt hyvissä ajoin, että esimerkiksi Jussi Halla-Aho ei todellakaan ole meille pelastus. Soini on joskus valinnut Halla-Ahon ihan tiedostaen asioita. Halla-Aho tiedostaa myös nämä samat asiat. Tiedä vaikka olisivat vielä parhaita kavereita sinisistä sekoiluista huolimatta. Tullaan kuulemaan kaikkea miksi MITÄÄN niistä vaalilupauksista ei taaskaan voitu pitää? Selityksiä on varmasti monta, kuten kansainväliset sopimukset, diplomatia, kansainväliset suhteet, raha jne. tulette ne TAAS kerran kuulemaan ja 4 vuoden päästä unohtamaan jälleen kerran.

Sitten taas suu vaahdossa etsitään uutta toista puhuvaa päätä pelastamaan Suomea. Suomi senkun vaan menee enemmän ja enemmän kuralle taustalla. Etsitään sitä oikeaa ehdokasta, onhan sellasen jossain oltava? Ei ole. Meidän järjestelmä on rikki.

Sinisten tapaus itsessään oli jo melkoinen farssi kansan näkökulmasta. Nähtiin kuinka helposti talouseliitti osti ison kasan populisteja kerralla tarvittaessa. Eli miksi tämä sama ei toistuisi sitten nyt uudestaan? Mitä populistit tai perussuomalaiset yleensä sai viime vaalikaudella aikaan?

Eipä juuri mitään.

Populistien ero muihin puolueisiin on se, että he puhuvat kansalle sitä mitä kansa haluaa kuulla, mutta lopulta halukkuus järjestelmän haastamiseen on olematon. Oman hillotolpan turvaaminen on yksi keskisimmistä teemoista populisteille.

Uskon, että Halla-Ahoa äänestävillä ihmisillä on ihan aito pyrkimys siihen, että halutaan Suomi vahvaan nousuun. Ymmärrys vaan siitä, että miten rikkinäinen järjestelmä taipuisi ihmisten toiveisiin – on lähes olematon.

Toivoisin, että luette ajatuksella ja ajan kanssa nämä kaksi Jukka Ojalan mahtavaa kirjoitusta populismista, niin saatte vielä syväluotaavamman käsityksen siitä mitä se on ja miksi sellainen edes on olemassa.

https://ric.fi/funtsittavaa/2019/01/populismia-redux.html

https://ric.fi/funtsittavaa/2017/06/populismia.html

Suosittelen, että jätätte vaikka tällä kertaa äänestämisen kokonaan väliin ja keskitytte meidän kanssa ottamaan kansanvallan Suomeen.

Meidän täytyy myös olla valmiita niille ihmisille, jotka tulevat liikkeeseen karvaasti petyttyään joka 4 vuotiseen takkien kääntelyyn.