Poliisi

Poliisi

Tuo meidän yhteiskuntarauhan turvaaja, meidän kansalaisten apu, tuki ja turva. Nimismies Möttönen kaffekupin ääressä maakunnan pienen poliisilaitoksen kahviossa. Näinkö enään on?

Itse katselen melko masentuneena Ranskan tapahtumia. Siellä näyttää nyt Poliisista kuoriutuneen lopullinen totuus esiin. Kerran tilanne on sellainen, että vallassa ympäri maailmaa on rikollisia niin näköjään myös poliisin rooli on hyvin kyseenalainen. Onko poliisikin rikollinen? Tottakai siitäkin tulee sen myötä ihan yhtä rikollinen. Ei ehkä kaikista poliiseista, mutta vaarallisintahan tässä on, että päällystö tukee näitä rikollisia 100 prosenttisesti ja silloin soppa on valmis – poliisista on tullut rikollinen.

Nyt acte 18 Ranskassa oli kaikkein väkivaltaisin koskaan – kansan osalta. Siellä poliisi ja kansa käytännössä tappeli ihan nyrkein ja jaloin koko viikonlopun. Onko tässä enään mitään vanhasta “poliisista” siitä Möttösestä jäljellä? Miten kansa voi enään koskaan luottaa poliisiin? Mitä tapahtuu poliisin ammattikuvalle nyt näiden kansannousujen yhteydessä? Joudummeko me kansankunnat miettimään kokonaan polisiin tehtäviä uudestaan? Vai tuleeko ilmiö sitten samalla kuntoon kun poistetaan rikolliset valtioiden vallasta? Sen aika näyttää, mutta sitä ennen on pakko vaan haukkoa henkeään ja todeta, että en olisi koskaan uskonut että tämä näin päin kääntyy.

Miten voin enään Suomessakaan uskoa poliisin auktoriteettiin kun eteeni tulee myös USA:sta (ja ympäri maailmaa) paljon tarinoita joissa poliisi on esimerkiksi vahingossa tai jopa tahallaan ampunut jonkun ihmisen kuoliaaksi ja selviää siitä täysin ilman seurauksia – koska on poliisi, tuo rikollisia suojaavan rikollisorganisaation jäsen. Jossain videolla kun poliisi ampui nuoren äidin “vahingossa” niin siinä se pyöri ja toitotteli että tästä varmaan linnaan lähetään niin muut poliisit vaan katselivat ja ihmettelivät mukana ympärillä ja tätä rikollista ei edes pidätetty!

En halua tällä kirjoituksellani laskea ihmisten uskoa poliisiin, tai mitenkään kiihottaa kansaa omaa poliisiaan vastaan, mutta kannattaa suhtautua suurella varauksella nykymuotoiseen poliisin toimenkuvaan. Saadaanko tätä ikinä kuntoon, sen aika näyttää mutta varmasti kansanvallan alaisuudessa meillä kansalaisilla on siihen työkaluja ja mahdollisuuksia. Lakiteknisesti ohjataan poliisin toimintaa parempaan suuntaan ja lisätään heille resursseja sekä määrärahoja. Myös poliisin sisäiseen tutkintaan on panostettava ja näiden ihmisten taustat on käytävä tosi tarkasti läpi että olisivat mahdollisimman neutraaleja. Poliisi kun ei saa missään tapauksessa olla rikollinen vaan nimenomaan lainvalvoja, sanoohan sen jo kaikkien maalaisjärkikin. Nyt sellainen konsensus tuntuu kadonneen taivaan tuuliin.

Miten kerron lapsilleni asiasta? Heidän silmissään poliisi on sankari ja minun silmissä puhtaasti roisto. Uskallanko enään soittaa poliisia eli rikollisia paikalle jos minä tarvitsen apua?

Itselle on ainakin hyvin vaikea luottaa enään poliisiin ilman voimassa olevaa kunnon kansanvaltaa.

Poliisi suojelee rikollisesti valittuja harvainvallan edustajia ja muita eliitin hyväveliverkostoja – samalla kun hakkaa kansaa joka haluaa tähän asiaan muutosta. Demokratiaa 2019.

Poliisioikeasti