Hannes Ylä-Jääski

Tarinoita kansanvallasta, demokratiasta ja maailmasta.

Poliisi

Tuo meidän yhteiskuntarauhan turvaaja, meidän kansalaisten apu, tuki ja turva. Nimismies Möttönen kaffekupin ääressä maakunnan pienen poliisilaitoksen kahviossa. Näinkö enään on?

Itse katselen melko masentuneena Ranskan tapahtumia. Siellä näyttää nyt Poliisista kuoriutuneen lopullinen totuus esiin. Kerran tilanne on sellainen, että vallassa ympäri maailmaa on rikollisia niin näköjään myös poliisin rooli on hyvin kyseenalainen. Onko poliisikin rikollinen? Tottakai siitäkin tulee sen myötä ihan yhtä rikollinen. Ei ehkä kaikista poliiseista, mutta vaarallisintahan tässä on, että päällystö tukee näitä rikollisia 100 prosenttisesti ja silloin soppa on valmis – poliisista on tullut rikollinen.

Nyt acte 18 Ranskassa oli kaikkein väkivaltaisin koskaan – kansan osalta. Siellä poliisi ja kansa käytännössä tappeli ihan nyrkein ja jaloin koko viikonlopun. Onko tässä enään mitään vanhasta “poliisista” siitä Möttösestä jäljellä? Miten kansa voi enään koskaan luottaa poliisiin? Mitä tapahtuu poliisin ammattikuvalle nyt näiden kansannousujen yhteydessä? Joudummeko me kansankunnat miettimään kokonaan polisiin tehtäviä uudestaan? Vai tuleeko ilmiö sitten samalla kuntoon kun poistetaan rikolliset valtioiden vallasta? Sen aika näyttää, mutta sitä ennen on pakko vaan haukkoa henkeään ja todeta, että en olisi koskaan uskonut että tämä näin päin kääntyy.

Miten voin enään Suomessakaan uskoa poliisin auktoriteettiin kun eteeni tulee myös USA:sta (ja ympäri maailmaa) paljon tarinoita joissa poliisi on esimerkiksi vahingossa tai jopa tahallaan ampunut jonkun ihmisen kuoliaaksi ja selviää siitä täysin ilman seurauksia – koska on poliisi, tuo rikollisia suojaavan rikollisorganisaation jäsen. Jossain videolla kun poliisi ampui nuoren äidin “vahingossa” niin siinä se pyöri ja toitotteli että tästä varmaan linnaan lähetään niin muut poliisit vaan katselivat ja ihmettelivät mukana ympärillä ja tätä rikollista ei edes pidätetty!

En halua tällä kirjoituksellani laskea ihmisten uskoa poliisiin, tai mitenkään kiihottaa kansaa omaa poliisiaan vastaan, mutta kannattaa suhtautua suurella varauksella nykymuotoiseen poliisin toimenkuvaan. Saadaanko tätä ikinä kuntoon, sen aika näyttää mutta varmasti kansanvallan alaisuudessa meillä kansalaisilla on siihen työkaluja ja mahdollisuuksia. Lakiteknisesti ohjataan poliisin toimintaa parempaan suuntaan ja lisätään heille resursseja sekä määrärahoja. Myös poliisin sisäiseen tutkintaan on panostettava ja näiden ihmisten taustat on käytävä tosi tarkasti läpi että olisivat mahdollisimman neutraaleja. Poliisi kun ei saa missään tapauksessa olla rikollinen vaan nimenomaan lainvalvoja, sanoohan sen jo kaikkien maalaisjärkikin. Nyt sellainen konsensus tuntuu kadonneen taivaan tuuliin.

Miten kerron lapsilleni asiasta? Heidän silmissään poliisi on sankari ja minun silmissä puhtaasti roisto. Uskallanko enään soittaa poliisia eli rikollisia paikalle jos minä tarvitsen apua?

Itselle on ainakin hyvin vaikea luottaa enään poliisiin ilman voimassa olevaa kunnon kansanvaltaa.

Poliisi suojelee rikollisesti valittuja harvainvallan edustajia ja muita eliitin hyväveliverkostoja – samalla kun hakkaa kansaa joka haluaa tähän asiaan muutosta. Demokratiaa 2019.

Poliisioikeasti

Soini

Nyt kun eduskuntavaalit ovat ovella ja kansan suusta tulee vaahtoa kun ne kertoo, ketä he aikovat äänestää ja kuinka Suomi tulee takuulla silloin kuntoon kun vaan oikeat ihmiset pääsevät valtaan.

Tulette huomaamaan, että mitään ei tule tapahtumaan. Ei sitten yhtään mitään. Miksi?

Kysymykseen vastasi jo aikanaan Soini omassa gradussaan. Soini kertoo, että edustuksellisen demokratian päälle rakennettu populistinen puolue ei tule koskaan kestämään ja tulee väistämättä hajoamaan omaan mahdottomuuteensa. Populisteilla kun ei ole aikomustakaan oikeasti haastaa vallalla olevaa järjestelmää missään muodossa. Eikä heillä ole itseasiassa minkäänlaisia kykyjäkään siihen.

Varoitan teitä jo nyt hyvissä ajoin, että esimerkiksi Jussi Halla-Aho ei todellakaan ole meille pelastus. Soini on joskus valinnut Halla-Ahon ihan tiedostaen asioita. Halla-Aho tiedostaa myös nämä samat asiat. Tiedä vaikka olisivat vielä parhaita kavereita sinisistä sekoiluista huolimatta. Tullaan kuulemaan kaikkea miksi MITÄÄN niistä vaalilupauksista ei taaskaan voitu pitää? Selityksiä on varmasti monta, kuten kansainväliset sopimukset, diplomatia, kansainväliset suhteet, raha jne. tulette ne TAAS kerran kuulemaan ja 4 vuoden päästä unohtamaan jälleen kerran.

Sitten taas suu vaahdossa etsitään uutta toista puhuvaa päätä pelastamaan Suomea. Suomi senkun vaan menee enemmän ja enemmän kuralle taustalla. Etsitään sitä oikeaa ehdokasta, onhan sellasen jossain oltava? Ei ole. Meidän järjestelmä on rikki.

Sinisten tapaus itsessään oli jo melkoinen farssi kansan näkökulmasta. Nähtiin kuinka helposti talouseliitti osti ison kasan populisteja kerralla tarvittaessa. Eli miksi tämä sama ei toistuisi sitten nyt uudestaan? Mitä populistit tai perussuomalaiset yleensä sai viime vaalikaudella aikaan?

Eipä juuri mitään.

Populistien ero muihin puolueisiin on se, että he puhuvat kansalle sitä mitä kansa haluaa kuulla, mutta lopulta halukkuus järjestelmän haastamiseen on olematon. Oman hillotolpan turvaaminen on yksi keskisimmistä teemoista populisteille.

Uskon, että Halla-Ahoa äänestävillä ihmisillä on ihan aito pyrkimys siihen, että halutaan Suomi vahvaan nousuun. Ymmärrys vaan siitä, että miten rikkinäinen järjestelmä taipuisi ihmisten toiveisiin – on lähes olematon.

Toivoisin, että luette ajatuksella ja ajan kanssa nämä kaksi Jukka Ojalan mahtavaa kirjoitusta populismista, niin saatte vielä syväluotaavamman käsityksen siitä mitä se on ja miksi sellainen edes on olemassa.

https://ric.fi/funtsittavaa/2019/01/populismia-redux.html

https://ric.fi/funtsittavaa/2017/06/populismia.html

Suosittelen, että jätätte vaikka tällä kertaa äänestämisen kokonaan väliin ja keskitytte meidän kanssa ottamaan kansanvallan Suomeen.

Meidän täytyy myös olla valmiita niille ihmisille, jotka tulevat liikkeeseen karvaasti petyttyään joka 4 vuotiseen takkien kääntelyyn.